ABN AMRO Bank overwaarde hypotheek

ABN AMRO Bank heeft sinds kort een nieuw product, de overwaarde hypotheek. Met deze hypotheek kunt u uit de overwaarde van uw huidige woning een (extra) hypotheek opnemen. Het geld wat u opneemt kunt u éénmalig laten uitkeren of periodiek als aanvulling op uw pensioeninkomen.

Hoe werkt het?

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt en is uw huidige woning meer waard dan kunt u met de ABN AMRO overwaarde hypotheek een deel van de overwaarde opnemen. U kunt het bedrag in één keer opnemen of per maand laten uitbetalen. De rente die u moet betalen wordt opgeteld bij de hypotheek. U heeft dus geen maandlasten en u hoeft uw huis niet te verkopen.

Ook wanneer u een lopende hypotheek elders heeft lopen kunt u met de ABN AMRO overwaarde hypotheek een deel van de overwaarde opnemen.

Voorbeeld éénmalige uitkering

Hein (68 jaar) en Toos (69 jaar) hebben beide een AOW. Zij willen graag een camper kopen te gaan reizen. Hun eigen woning heeft momenteel een marktwaarde van € 300.000,-. Hein en Toos hebben een lopende hypotheek van € 50.000,- bij een andere bank (niet ABN AMRO Bank).

Op basis van hun AOW inkomen kunnen Hein en Toos éénmalig een bedrag opnemen van bijna € 85.000,-. Dit bedrag kan éénmalig worden uitgekeerd en is vrij besteedbaar. De rente die zij hierover betalen wordt opgeteld bij de hypotheek. Hein en Toos hebben dus geen extra maandlasten.

Voorbeeld maandelijkse aanvulling op uw inkomen

Frits (70 jaar) en Ria (67 jaar) hebben beide een AOW. Zij willen graag een maandelijkse aanvulling op hun inkomen om leuke dingen van te doen. Hun eigen woning heeft momenteel een marktwaarde van € 350.000,-. Frits en Ria hebben geen lopende hypotheek.

Op basis van hun AOW inkomen kunnen Frits en Ria 10 jaar lang maandelijks een aanvulling van € 1.050,00 op hun inkomen ontvangen. De rente van de maandelijkse opname wordt opgeteld bij de hypotheek. Frits en Ria hebben hierdoor dus geen extra maandlasten.

De overwaarde hypotheek van ABN AMRO biedt u de mogelijkheid om een deel van de overwaarde te benutten maar gelijktijdig in uw woning te blijven wonen. Daarnaast heeft u geen extra maandlasten.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak

Finanz4U informeert u vrijblijvend over uw mogelijkheden. Wij maken een afspraak bij u thuis maar u bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor. Een online afspraak is ook mogelijk. Tijdens de afspraak vertellen wij u graag welke mogelijkheden de ABN AMRO overwaarde hypotheek u kan bieden.

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .